Nok - trygg - sunn mat
Invitasjon til seminar på Stortinget
Stortinget, Kinosalen, onsdag 21. august 2019, kl. 10.00-15.00
Møteleder: Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp)
Påmelding innen mandag 19. august kl. 16: postmottak.moterom@stortinget.no
Oppmøtested: Inngang Løvebakken, Stortinget senest kl. 09.30
10.00-10.05 Åpning
Stortingsrepresentant Nils Bjørke (Sp)
Kjersti Skar Staarvik, Ren mat
10.05-10.20 Sjølforsyningsgraden i Norge
Avdelingsleder Lars Johan Rustad, Nibio
10.20-10.50 Antimikrobiell økoskygge – tarmen, vår indre jord
Professor emeritus Tore Midtvedt, Karolinska sjukhuset
10.50-11.20 Metan fra husdyrbruket – konsekvensen for klima
Seniorforsker Marianne Tronstad Lund, Cicero
11.20-11.40 Spørsmål/samtale
11.40-12.00 Offentlige kostholdsråd –kunnskapsgrunnlaget
Divisjonsdirektør for folkehelse og forebygging, Linda Granlund, Helsedirektoratet
12.00-12.20 Er norsk kjøtt og egg sunt og bærekraftig, og hva mener forbrukerne?
Direktør Dag Henning Reksnes, Matprat
12.20-12.50 Hvordan maten er laget avgjør om den er sunn
Høyskolelektor Marit Kolby Zinöcker, Bjørknes Høyskole
12.05-13.20 Samtale/spørsmål/rundstykker
13.10-13.35 Matmerking i Norge
Seniorrådgiver mat og ernæring, Kaja Lund Iversen, Forbrukerrådet
13.35-14.50 3 min svarinnlegg fra:
• Økologisk Norge
• Ren Mat
• Alliansen ny landbrukspolitikk
• Stortingspartiene
Spørsmål/samtale
14.50 Avslutning ved møteleder
15.00 Slutt
Arrangør:
Stortingsrepresentantene Per Olaf Lundteigen (Sp) og Nils Bjørke (Sp) i samarbeid med Økologisk Norge, Ren mat og Alliansen ny landbrukspolitikk